Vijeće ministara BiH

Predložen akcijski plan za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava

Vijeće ministara BiH
11.06.2021.
u 07:43

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je zakazana za danas, dopunu Odluke o imenovanju Ekspertnog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Pred državnim ministrima naći će se i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije od 2020. do 2024. godine te Akcijski plan za provođenje Strategije i to u drugom krugu glasovanja.

Ministri će biti upoznati i s Odlukom Komiteta ministara Vijeća Europe o izvršenju presuda Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci", a bit će razmatrana i Informacija o presudi Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Pudarić protiv Bosne i  Hercegovine".

Ministarstvo pravde predložilo je, a Vijeće ministara bi se trebalo izjasniti o Prijedlogu akcijskog plana za izvršenje četiri presude Europskog suda za ljudska prava u predmetima Zornić, Sejdić i Finci, Pilav te Pudarić protiv Bosne i Hercegovine.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvješća o izvršenju proračuna institucija i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine u prva tri mjeseca 2021. godine kojeg je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

U drugom krugu glasovanja ministri bi trebali dati stav na Obavijest o isteku mandata s urgencijom za pokretanje procedure za izbor i imenovanje direktora Uprave za neizravno oporezivanje.

Na sjednici je predviđeno i da se odrede o Prijedlogu mišljenja na Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH čiji su predlagači zastupnici Kluba Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH također u drugom krugu glasovanja.

Među brojnim točkama dnevnog reda sjednice je i Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2020. godinu te Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za ožujak 2021. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
07:51 11.06.2021.

šta nas briga za Evropu gdje je tu legitimnost mi smo balkanska plemena.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije