Ljubuški

Predlaganje za dodjelu javnih priznanja

26.12.2016.
u 07:00

Bliži se Dan općine Ljubuški i obavljaju se pripreme za slavlje. U to spadaju i predradnje koje je potrebno provesti da bi se dodijelila javna priznanja zaslužnima. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški pokrenulo je postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja za 2016. godinu, koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici OV-a u prigodi obilježavanja Dana općine i objavilo poziv za dostavljanje prijedloga kandidata. Bit će dodijeljena tri javna priznanja: počasni građanin Ljubuškog, nagrada Općine Ljubuški za životno djelo i godišnja nagrada Općine Ljubuški.

Počasnim građaninom ljubuške općine može se proglasiti građanin Bosne i Hercegovine ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim, političkim ili vjerskim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu općine Ljubuški, ostvarenju i razvoju demokracije u Bosni i Hercegovini ili svijetu, miru u svijetu i napretku čovječanstva.

Počasnim građaninom općine Ljubuški ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području općine Ljubuški. Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo javno je priznanje koje se dodjeljuje pojedincu za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti od posebnog interesa za ljubušku općinu.

Godišnja nagrada Općine Ljubuški dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za iznimna postignuća i doprinos u svim područjima djelatnosti gospodarskog i društvenog života općine: gospodarstvu, znanosti, odgoju i obrazovanju, zaštiti okoliša i ekologije, zdravstvu i socijalnoj skrbi, kulturi, tjelesnoj kulturi, tehničkoj kulturi i drugim društvenim djelatnostima. Prijedloge mogu podnijeti sve fizičke i pravne osobe u pisanom obliku, a podnesak treba sadržavati podatke o podnositeljima prijedloga, subjektima za koje se prijedlog podnosi s naznakom kategorije javnog priznanja, te obrazloženje s dokumentacijom kojom se prijedlog potkrepljuje. Rok za predlaganje kandidata je do 6. siječnja 2017. godine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?