mostar

Predavanje „Energetska tranzicija i pozicija Bosne i Hercegovine – prilike i prepreke“

26.02.2020.
u 09:09

Predavanje „Energetska tranzicija i pozicija Bosne i Hercegovine – prilike i prepreke“ održat će se na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u četvrtak, 27. veljače 2020. godine s početkom u 11 sati. 

Predavanje će održati dr.sc. Neven Duić, redoviti profesor, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. 

Dr.sc. Neven Duić, redoviti je profesor na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Član je Strateškog odbora za istraživačku infrastrukturu od 2017., član Nacionalnog odbora za praćenje Okvirnih programa Europske komisije za istraživanje i razvoj tehnologije od 2011., koordinator hrvatskog sudjelovanja u 40 međunarodnih znanstveno-istraživačkih projekata.

Profesor Neven Duić objavio je preko 350 znanstvenih radova, od čega 154 u časopisima (od kojih 108 u časopisima u SCI / CC) Citiran je 2173 puta u Scopusu i 1779 puta u WoS-u. Izložio je više od 167 pozvanih i glavnih predavanja. Organizirao je nekoliko serija konferencija o održivom razvoju energetskih, vodnih i okolišnih sustava te bio član organizacijskih, znanstvenih i programskih odbora više od 57 istraživačkih konferencija.

Njegova glavna područja interesa su energetska politika i planiranje, energetska ekonomija, politika održivog razvoja i planiranje resursa, ublažavanje klimatskih promjena, inženjering i modeliranje izgaranja, politika istraživanja i inovacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije