mostar

Predavanja akademika Pavla Pavličevića 1. lipnja

30.05.2017.
u 12:13

 Akademik i književnik Pavao Pavličić održat će predavanje na temu "Pučka i popularna književnost" 1. lipnja, s početkom u 11.30 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Hrvatski akademik, književnik, književni znanstvenik, prevoditelj i scenarist Pavao Pavličić rođen je u Vukovaru 1946. godine. Autor je više od četrdeset knjiga, a ističe se kao jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj. Od tih djela poznati su "Stroj za maglu", "Plava ruža" i "Umjetni orao".

Napisao je mnoga djela koja su povezana s njegovim rodnim gradom Vukovarom. Tamo je prikazao i brojne slike grada kako je izgledao za vrijeme njegovog školovanja, odrastanja i Domovinskog rata.

Prikazao ih je u djelima "Vukovarske razglednice", "Dunav", "Vodič po Vukovaru" i "Šapudl".

Od romana za djecu naslovi su "Zeleni tigar", "Trojica u Trnju", "Petlja", "Mjesto u srcu" i "Lopovska uspavanka", priopćeno je s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?