Bihać

Prazni autobusi napustili Lipu, migranti vraćeni u ono što je ostalo od kampa

30.12.2020.
u 18:18

Kolona od 20 praznih autobusa napustila je Lipu kod Bihaća, dok je više od 800 migranata i izbjeglica pod policijskom pratnjom vraćeno u ono što je ostalo od prihvatnog kampa.

To je epilog svega što se događalo u protekla dva dana na lokaciji koja je 27 kilometara udaljena od središta Bihaća.

Autoprevoznici su inače od jutros negodovali zbog zaustavljanja na ovoj lokaciji i tražili da im se omogući nesmetan povratak svakodnevnim obvezama.

S ove lokacije su se ponovno povukli i predstavnici međunarodnih organizacija, te u prostoru nekadašnjeg kampa ostavili više stotina migranata i veliki broj policijskih službenika MUP-a USŽ, koji nadziru i kontroliraju sigurnosnu situaciju.

-Ništa mi nije jasno. Sad se moramo vratiti u još neuuvjetniji kamp, s obzirom da su jučer demontirani i oni šatori koji nisu izgorili u požaru. Ovoj agoniji izgleda nema kraja - riječi su tridesetogodišnjeg Muhameda iz Afganistana.

Volonteri Crvenog križa Grada Bihaća i USŽ podijelili su i danas topli čaj i obroke, a isto će na lokaciji Lipa vjerojatno osiguravati do daljnjega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?