Melija:

Pravosuđe u BiH netransparentno

pravosuđe
09.03.2016.
u 10:08

Šef operacija USAID Tomas Melija izjavio je kako pravosuđe ne doseže nivo transparentnosti i efikasnosti koji EU očekuje od BiH na njenom putu europskih integracija.

Melija je istakao kako je korupcija najveći problem u BiH koji je koči da krene naprijed.

- Sa predstavnicima vlasti, pravosudnog, ali i civilnog odjela u BiH, sagledali smo proteklih dana problem korupcije koji BiH ima, a koji nastavlja da ometa sposobnost struktura BiH u privlačenju međunarodnih investicija - rekao je Melija za federalnu štampu. On je istakao kako je USAID u proteklih 13 godina u BiH investirao 40 milijona dolara u odjel poljoprivrede, naglašavajući kako je to bila investicija, a ne milostinja.

- Više od polovine obitelji u BiH živi u ruralnim područjima, a svaka peta obitelj živi u siromaštvu, prenose Nezavisne.com

Zato je poljoprivreda možda i jedina ekonomska prilika za poboljšanje standarda tih obitelji koje žive u ruralnim područjima. Investicija u poljoprivredu pomoć je obiteljima da izađu iz siromaštva - zaključio je Melija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?