Priče svjedoka

Prava drama: Dječaka (10) u Sarajevu oteli, na glavu mu stavili vreću i ‘izbacili’ ga u Kiseljaku

13.03.2021.
u 16:09

Prava drama odvijala se prije nekoliko dana u dvije susjedne općine, Ilidži u Sarajevskoj i Kiseljaku u Srednjobosanskoj županiji. Za sada nepoznat počinitelj ili više njih s bijelim kombijem na Ilidži su oteli dječaka (10), stavili mu crnu vreću na glavu te se zaputili prema Kiseljaku. Podno zavoja Kobiljača, u naselju Han Ploča, dijete su ostavili, a ono je uplakano i prestrašeno potražilo pomoć mještana koji su odmah pozvali policiju, djelatnike Policijske postaje Kiseljak. Policajci su iz razgovora s dječakom doznali kako je otet na Ilidži te su o slučaju obavijestili kolege u Sarajevskoj županiji, piše Večernji list BiH.

Dječak plakao i zvao upomoć

Ovakav razvoj događaja potvrdili su nam mještani kojima je dječak rekao kako je imao vreću na glavi te je opisao da je kombi kojim su ga dovezli do Kiseljaka imao klizna vrata. Informaciju u djetetu koje je tražilo pomoć potvrdili su i iz MUP-a SBŽ-a. - Građani kojima se dijete obratilo za pomoć pozvali su policiju. Iako je dijete bilo u šoku, uspjeli smo doznati kako je s Ilidže te smo obavijestili MUP Sarajevske županije, čiji su pripadnici s roditeljima došli i preuzeli dječaka - kazao nam je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ-a. Njegove, pak, kolege iz MUP-a SŽ-a odlučili su, kako kažu, zbog zaštite identiteta djeteta, ne davati informacije medijima o tom slučaju koji je, srećom, izuzmu li se traume koje je proživjelo oteto dijete i njegova obitelj, imao sretan kraj. Iz MUP-a SBŽ-a kažu kako s kolegama iz SŽ-a rade na rasvjetljavanju ovog slučaja koji je uznemirio mnoge, posebice roditelje školske djece. Dok policija traga za otmičarima, pomoć građana je dobro došla, ali i oprez jer otmica djeteta jedan je od najtežih zločina, ali i jedna od najvećih trauma koju dijete i roditelj mogu doživjeti.

Roditelji uznemireni i u strahu

Roditelji školske djece u Kiseljaku s kojima smo razgovarali su uznemireni i u strahu jer, kažu, sutra i njihova djeca mogu biti žrtve otmice. U opasnosti su sva djeca te je, kažu, potreban dodatni oprez. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?