Predsjednik Europskog pokreta u BiH

Praštalo posjetio Ljubuški, Zavidoviće i Derventu

Praštalo
02.11.2016.
u 14:45

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo je sa suradnicima posjetio Ljubuški, Zavidoviće i Derventu, i tom prilikom se sastao sa načelnicima ovih lokalnih zajednica.

Praštalo je tijekom susreta sa načelnicima Ljubuškog i Dervente, Nevenkom Barbarićem i Miloradom Simićem, čestitao na ostvarenim rezultatima i novim mandatima, koje su obojica osvojili po četvrti put, a načelniku Zavidovića Suadu Omeraševiću se zahvalio na fer i korektnoj suradnji u protekle četiri godine, priopćeno je iz EP u BiH.

U Ljubuškom je tijekom razgovora sa Barbarićem Praštalo istakao ogromne društvene i privredne kapacitete Hercegovine koji bi nakon podnošenja, a osobito nakon prihvaćanja zahtjeva BiH za članstvo u EU, odnosno liderske uloge Dragana Čovića u ovom povijesnom procesu, trebali i morali biti mnogo više i konkretnije iskorišteni, od čega bi ne samo ovaj dio naše zemlje, nego i cjelokupna društvena zajednica imala koristi.

U Zavidovićima je Praštalo pohvalio učinak dosadašnjeg načelnika Suada Omeraševića, koji od svih dosadašnjih načelnika u ovom gradu, bio ponajviše posvećen modernizaciji urbanog-gradskog dijela općine.

Praštalo je istakao da je mandat Omerašević obnašao u izuzetno teško vrijeme, koje su obilježile katastrofalne poplave 2014., građanski bunt u cijeloj zemlji 2015. godine, koji nije mimoišao niti Zavidoviće, čestim prosvjedima radnika „Krivaje“, koje objektivno ova lokalna zajednica (iako to i nije bila njena ingerencija), sama bez podrške viših nivoa vlasti, nije bila u stanju riješiti.

Predsjednik Europskog pokreta je istakao da Derventa radi mnogo više od većine političara i predstavnika međunarodne zajednice na polju povratka raseljenih osoba, pomirenja i integraciji naroda, jer stvaranjem povoljnog društveno-poslovnog okruženja povratnici,ali i stručni kadrovi iz Federacije BiH dolaze u ovaj grad, gdje im se pruža prilika da dobiju zaposlenje i napredovanje u struci u nekoj od stranih ili domaćih firmi, bez da imaju problema radi imena, religije ili pripadnosti jednom,drugom ili trećem narodu.

Na kraju susreta, Praštalo je istakao da izborni rezultati i preko 4.300 glasova prevage Simića nad svojim najbližim konkurentom jasno govore da su i žitelji i privredni subjekti Dervente više nego zadovoljni radom načelnika i njegovog tima, te da je iz tog razloga Europski pokret predložio ovu lokalnu zajednicu kao jednog od tri moguća kandidata za domaćina i partnera u obilježavanju Dana Europe u BiH naredne godine, jer teško da je moguće naći adekvatnijeg partnera za ovaj značajan projekt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije