olakšajte čišćenje

Prašina se neće sakupljati na namještaju - uz ovaj super trik

Čišćenje
Dreamstime
10.10.2016.
u 16:49

Čini li vam se često kao da je brisanje prašine uzaludno trošenje vremena, jer čim se maknete - ona se na namještaj ponovo počinje taložiti? Ne mora biti tako!

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo - premažite ga smjesom jabučnog octa i glicerina. 

Potrebni sastojci:

1 litra vode
1 žlica jabučnog octa
1 žlica glicerina

Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabučni ocat i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko savjeta:

Ne koristite perušku za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovito čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite, donosi 24sata.hr. 

Također, izbjegavajte brisanje prašine "na suho"  jer, kao i kod peruške, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovito mijenjajte filter - inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije