sastanak

Pranjić: Želimo iskoristiti iskustva Brodsko – posavske županije

04.07.2023.
u 20:14

"Svjesni smo prednosti koje je Hrvatskoj donijelo članstvo u Europskoj uniji u napretku gospodarstva i cijelog društva i želimo iskoristiti iskustva Brodsko – posavske županije. S obzirom na to da dolazim iz HDZ-a, mi se borimo za europski put BiH i sve što je zajamčeno Daytonskim sporazumom", rekao je Pranjić.

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda Davor Pranjić sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Brodsko-posavske županije. 

Na sastanku su uime Brodsko-posavske županije nazočili župan Danijel Marušić, zamjenik župana Marko Šimić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice dr. Josip Benčević prim. Boris Hrečkovski, dr.med, resorni pročelnici kao i ravnatelji javnih ustanova i Centra za razvoj BPŽ.

Teme radnog sastanka ponajprije su bile vezane za jačanje prekogranične suradnje na području gospodarstva, zdravstva i obrazovanja, suradnju u europskim projektima, usklađivanje rada zdravstvenih ustanova na pograničnom području te obnovu Katoličke gimnazije u Banjoj Luci. Tijekom sastanka bilo je riječi i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini kao i prilikama hrvatskog naroda na području Republike Srpske, priopćeno je iz Ureda dopredsjednika Republike Srpske. 

"Svjesni smo prednosti koje je Hrvatskoj donijelo članstvo u Europskoj uniji u napretku gospodarstva i cijelog društva i želimo iskoristiti iskustva Brodsko – posavske županije. S obzirom na to da dolazim iz HDZ-a, mi se borimo za europski put BiH i sve što je zajamčeno Daytonskim sporazumom", izjavio je dopredsjednik Pranjić.

Nakon sastanka u Županijskoj upravi, izaslanstvo je obišlo više različitih projekata koji su realizirani sredstvima iz fondova Europske unije. Posjetili su Luku Slavonski Brod, gdje ih je dočekao Marijan Jurić i upoznao s mogućnostima korištenja kapaciteta luke te njezine trgovinske povezanosti.

Također, izaslanstvo je posjetilo i Opću bolnicu u Novoj Gradiški gdje su vidjeli dobru iskoristivost europskih sredstava u novoobnovljenim odjelima dječje pedijatrije i dijalize te solarne elektrane.

Radni dan se završio u Općini Okučani gdje su načelnik te općine Aca Vidaković i načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić govorili o trenutnoj situaciji na području općina, budućim planovima te mogućoj suradnji, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije