Rad MUP-a ocijenjen "vrlo uspješnim"

Poznato koliko građana je kažnjeno po 500 KM za vrijeme korona krize

15.06.2020.
u 18:36

Komisija za sigurnost Skupštine Sarajevske županije jednoglasno je prihvatila Izvještaj o radu Ministarstva unutarnjih poslova SŽ koji se odnosi na protekla tri mjeseca. 

Jednoglasan je stav da je policija vrlo uspješno odradila posao u vrijeme brojnih restrikcija zbog pandemije koronavirusa. U ocjeni su složni i iz Nezavisnog odbora, što je prvi put u posljednjih nekoliko godina da MUP SŽ dobije iste ocjene od Komisije i Nezavisnog odbora, te zapovjednika i ministra. 

- Policija je bila na razini složenog zadatka koji je bio pred njima, pohvaljeni su i od Komisije i od Nezavisnog odbora - rekao je Zvonko Marić, predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine SŽ.

Opće stanje sigurnosti je poboljšano, a evidentno je drastično povećanje izrečenih kazni, dok je smanjen broj prometnih nesreća.

Iz oblasti remećenja javnog reda i mira zabilježeno je 620 posto više djela u odnosu na raniji period, dok je stopa kriminaliteta smanjena za 27 posto. Prometnih nesreća je manje za 36 posto, a i dalje dominiraju imovinski delikti, odnosni krađe i pljačke, navedeno je u izvještaju.  

Pripadnici MUP-a SŽ su izdali prekršajne naloge za 3.500 građana. Uglavnom se radi o novčanim kaznama od po 500 KM, zbog nepoštivanja izrečenih mjera u vrijeme korona krize

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?