Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Cim i Ilići

23. studenoga 2015. u 17:06 0 komentara 1190 prikaza
uprava
Foto: VL FOTO

U sklopu provođenja Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Opštinski sud u Mostaru je 13.11.2015. godine, pokrenuo, javnom objavom, proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige, stoji u današnjem priopćenju Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

„S tim u vezi, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Cim i Ilići u Gradu Mostar da prijave svoje pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama, najdalje do 18.1.2016. godine, u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Mostaru, u ulici Adema Buća br. 20, svakim radnim danom od 9 do 12 sati.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem, upozoravamo  ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Također, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru ‘Projekta registracije nekretnina’, provodit će se bez naplate sudskih taksi”, stoji na kraju priopćenja.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu:

Općinski sud u Mostaru 
Zemljišnoknjižni ured 
Adema Buća br. 20 
88000 Mostar

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.