Vijeće mladih Grada Mostara

Poziv mladima da izađu na lokalne izbore u Mostaru

lokalni izbori u bih
Dejan Rakita/PIXSELL
18.12.2020.
u 16:18

Vijeće mladih Grada Mostara pozvalo je mlade da izađu na lokalne izbore koji se u Mostaru održavaju u nedjelju, 20. prosinca. 

"Suočeni s činjenicom da su prošli lokalni izbori održani prije 12 godina, te da mnoge generacije koje su od tada postale punoljetne su bile izostavljene svog osnovnog demokratskog prava, ovim putem, kao krovno tijelo mladih Mostara, pozivamo sve mlade, punoljetne osobe, da u nedjelju 20.12. 2020. iskoriste svoje demokratsko pravo i prvi put izađu na lokalne izbore, priopćilo je Vijeće mladih Grada Mostara.

"Ovi izbori se događaju u doba pandemije, međutim, pozivamo mlade da u tome ne vide izgovor, već da uz poštivanje epidemioloških mjera, iskoriste svoje pravo i izađu na izbore. Izbori u Mostaru su specifični, jer se biraju gradski vijećnici koji biraju gradonačelnika. Važnost održavanja izbora Vijeće mladih Grada Mostara je uvidjelo i 2016. godine, kada je zajedno sa svojim partnerima organiziralo akciju IZbori se za Mostar, na dan kad su u cijeloj BiH održavani lokalni izbori, izuzev Mostaru", priopćeno je. 

Vijeće mladih je također 2017. godine organiziralo i projekt “Simulaciju gradskog vijeća Mostara” u kojem su na jedan dan 35 mladih sjelo u stolice gradskih vijećnika, te simulirali rad lokalnog parlamenta.

Vijeće mladih Grada Mostara je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana 2010. na inicijativu Grada Mostara. Vijeće čini 8 nevladinih omladinske organizacije od kojih svaka ima svoje predstavnike u Skupštini. Ono je krovna organizacija za mlade u Mostaru. Bavi se omladinskom politikom i glavni cilj joj je podizanje života mladih na veću razinu u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
20:04 18.12.2020.

Nema vjest o Covićevoj ikoni Dodiku bar dok se izbori ne zavrse. Bas ste smijesni Lavrov_Čova_Doda_ikona cool družina samo naprijed europejci. Udri veto to ti daje tvoj legitimitet.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije