Naslovnica Vijesti

Požar nadomak Čapljine

23. kolovoza 2017. u 08:52 0 komentara 312 prikaza
Foto: N1

U naselju iznad Vrgorca i Gradine, nadomak Čapljine, aktivirao se požar, a vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH i mještani stalno su angažirani na gašenju požara.

 Trenutno jedan helikopter OS BiH sudjeluje u gašenju požara, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite (OC FUCZ).

 Požari u Dretelju, Modriču i Hotnju, još uvijek su aktivni, a požar u naseljenom mjestu Strmac, Bivolje Brdo, aktivan je od 10 sati.

 Jedan helikopter OS BiH počeo djelovati jutros oko 06:30 sati, a drugi se vratio iz Berkovića i priključio snagama u Čapljini, na potezu Šurmanci – Čitluk. Iz Čapljine smatraju kako je nužno nastaviti djelovanje OS BiH na opožarenim lokalitetima.

 Požar  na Kukavcu, u općini Čitluk, pod kontrolom je, ali može u svakom trenutku izmaknuti kontroli, navodi se u priopćenju.

 Na području Mostara aktivna su tri požara. Na Podveležju, na lokalitetu Kokorina, požar je pod kontrolom. Na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, teren je nepristupačan, pa iz Civilne zaštite predlažu da se izvrši izviđanje helikopterom kako bi se utvrdilo stvarno stanje.

 Na lokalitetu Gubavica – Pijesci –Stanojevići, požar se širi prema Stolačkoj općini.

 U općini Konjic aktivan je požar na području Javorika. Prema riječima dežurnoga operativca u PVJ-a, nema ništa ugroženo.                  

Na području općine Stolac aktivan je požar kod mjesta Bačnik. Nema prijetnje za kuće i stanovništvo. Požar se širi nepristupačnim terenom prema Kruševu.

 Lokaliziran je požar kod Prapratnice, općina Neum. Vatrogasci su na terenu i natapaju rubne dijelove požarišta i zaostale goreće panjeve.

 Na planini Jadovnik, općina Drvar, još uvijek je aktivan požar u visokoj šumi, gdje gore panjevi. U 13.00 sati, pristigla je dojava o požaru Brina-Zavođe, gdje gori trava oko Crkve. Gašenje ovog požara je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.