PSBiH

Povjerenstvo za financije nije podržalo principe seta zakona o trošarinama

08.05.2017.
u 15:35

Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamenta BiH sa četiri glasa "za" i pet glasova "protiv", nije danas, u prvoj fazi, podržalo set zakona koji se odnosi na trošarine, a koji je predložilo Vijeće ministara BiH.  

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH.

Predloženim setom zakona predviđa se povećanje trošarina na gorivo za 15 feninga po litru, za izgradnju autocesta i cesta.

Za principe predloženih zakona su glasovali članovi Povjerenstva: Predrag Kožul (HDZ), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), dok su protiv bili: Salko Sokolović, koji je istupio iz Kluba zastupnika SDA, ali je još član te stranke, Damir Bećirović (Demokratska fronta), Jasmin Emrić (A-SDA), te Nenad Lalić (SDS) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?