Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Povezivanje svijeta podatcima kojima možemo vjerovati

20. listopada 2020. u 10:57 0 komentara 76 prikaza

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan statistike. Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Federalnim zavodom za statistiku i Republičkim zavodom za statistiku RS, pridružuje se globalnoj inicijativi Statističke komisije Ujedinjenih naroda u obilježavanju Svjetskog dana statistike s ciljem da se i na taj način naglasi važnost službene statistike.

Prvi Svjetski dan statistike obilježen je 2010. godine, a u srpnju 2015. godine, Generalna skupština UN je usvojila rezoluciju 69/282 kojom je odlučeno da se 20. listopad, svakih pet godina, obilježava kao Svjetski dan statistike.

Ovogodišnji, treći po redu, Svjetski dan statistike obilježava se, u cijelom svijetu, pod sloganom „Povezivanje svijeta podatcima kojima možemo vjerovati“.

Tim povodom, Vesna Čužić v.d. direktora Agencije za statistiku BiH čestita Svjetski dan statistike svim statističarima, dobavljačima i korisnicima statističkih podataka i naglašava da je cilj i misija Agencije za statistiku BiH pružanje pouzdanih, kvalitetnih, razumljivih, blagovremenih i sveobuhvatnih statističkih podataka primjenom europskih i međunarodnih standarda.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.