Nikolić i Dodik

Povećati suradnju u oblasti ekonomije i kulture između Srbije i RS

nikolic i dodik
12.01.2016.
u 17:04

Milorad Dodik rekao je da za Republiku Srpsku nema specijalnijih veza od onih koje ima s Beogradom

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu s predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom o trenutnoj ekonomsko-socijalnoj i političkoj situaciji u Srbiji i Republici Srpskoj, prenosi Tanjug.

"Oni su posebno naglasili potrebu za povećanom suradnjom u oblasti ekonomije i kulture, kao i za efikasnom realizacijom do sada započetih zajedničkih projekata, koji bi, prema dogovoru dva predsjednika trebalo da budu okončani do kraja ove godine", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika Republike Srbije.

Milorad Dodik rekao je da za Republiku Srpsku nema specijalnijih veza od onih koje ima s Beogradom i da je svaki sastanak dužnosnika usmjeren upravo k tome da te veze budu još jače u svim oblastima.

Nakon sastanka s Nikolićem, Dodik je rekao novinarima da su dobri odnosi koji postoje između RS i Srbije motiv da se prilikom svakog susreta spomene potreba za povećanom suradnjom u oblasti ekonomije, kulture, kao i za realizacijom već započetih projekata.

"Republika Srpska u kontinuitetu ima dobru suradnju sa Srbijom unazad mnogo godina, a u ovom trenutku od velikog značaja je da dogovorene planove brzo realiziramo, što je za nas jako važno, naglasio je Dodik, javlja Srna. 

On je naveo da tijekom susreta s Nikolićem nije bilo riječi o održavanju referenduma u Srpskoj i ponovio stav da građani Republike Srpske imaju pravo na taj oblik izjašnjavanja kao i mnogi drugi narodi.

"Naš je izbor tema referenduma. Referendum ćemo imati onda kada procijenimo da on bude svrsishodan, koristan i održiv", poručio je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije