širenje zaraze

Potvrđeno da su jedna osoba iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus

Fena
30.03.2020.
u 10:33

Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanske županije  (USŽ) Zarina Mulabdić potvrdila je da su još dvije osobe s područja te županije pozitivne na koronavirus. Radi se o jednoj osobi iz Cazina hospitaliziranoj u Županijskoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji.

- Jučer smo poslali devet uzoraka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i jutros su nam potvrđena dva pozitivna testa. Riječ je o osobi iz Cazina smještenoj u izolatori Odjela za infektivne bolesti s težom kliničkom slikom, te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji sa srednje teškim simptomima - kazala je doktorica Mulabdić.

Istakla je i kako je danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu poslano još pet uzoraka građana Unsko-sanske županije, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

Na području te županije do sada je evidentirano ukupno 10 pozitivnih slučaja na koronavirus. Trenutno je osam oboljelih pacijenata, uz dva smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?