Članovi Predsjedništva i Wicker

Potpora nastojanjima za postizanje dogovora oko Izbornog zakona

03.07.2018.
u 15:59

Članovi Predsjedništva BiH primili predsjedatelja Helsinškoga povjerenstva SAD-a i potpredsjednika Parlamentarne skupštine OЕSS-a senatora Rogera Wickera. 

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali dobrodošlicu senatoru Wickeru i predstavnicima u Kongresu SAD-a, te zadovolјstvo posjetom visokog američkog izaslanstva, koja potvrđuje prijatelјske odnose Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država. Istaknuli su zahvalnost na proaktivnoj ulozi Sjedinjenih Američkih Država u uspostavi mira u Bosni i Hercegovini i u stvaranju demokratske i stabilne zemlјe.

Senator Wicker je, u svojstvu predsjedatelja Povjerenstva Kongresa SAD-a za sigurnost i suradnju, rekao da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene očuvanju mira i sigurnosti i da zajedno s europskim partnerima namjeravaju raditi na promociji lјudskih prava i demokracije.

Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, ocijenili su da su prijatelјski i stabilni. Naglašena je uspješna suradnja u borbi protiv terorizma i ekstremizma, gdje Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države imaju partnerski odnos kao članice međunarodne globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a.

Istaknut je napredak koji je Bosna i Hercegovina postigla na reformskom putu, te potreba da se nastavi borba protiv korupcije, te jačanje vladavine prava, koja će izravno utjecati na razvitak gospodarstva i jačanje ekonomije i spriječiti odlazak mladih lјudi iz zemlјe.

Ovom prigodom data je potpora dalјnjim nastojanjima za postizanje dogovora po pitanju promjena Izbornog zakona, te je naglašena potreba da se nastave aktivnosti kako bi se pronašlo rješenje za realizaciju izbornih rezultata.
Razgovarano je o rastućem problemu migracija na teritoriju Bosne i Hercegovine, te potrebi za suzbijanjem nelegalnih migracija.

Sastanku je nazočila i veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack, te zastupnici u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a Ryan Costello, Eddie Bernice Johnson, Luke Messer, Mark Sanford, Steve Cohen, Billy Long, Filemon Vela i Robert Aderholt, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
07:39 04.07.2018.

Priče o uspostavljanju trećeg entiteta ili otcjepljenju u Bosni i Hercegovini predstavljaju kršenje duha Dejtonskog mirovnog sporazuma i opasnost za stabilnost BiH, ali ujedno i usporavaju napredak. Istaknuo je to danas senator Roger Wicker koji predvodi delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) tokom višednevne posjete Bosni i Hercegovini.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije