Čović i Comito

Potpora Italije europskom putu BiH

čović- comito
26.10.2015.
u 13:31

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH razgovarao sa zamjenikom veleposlanika Republike Italije u BiH Albertom Comitom.

Tema današnjeg sastanka bili su politički odnosi u Bosni i Hercegovini i aktivnosti u procesu pristupanja Europskoj uniji, koje će biti realizirane u narednom razdoblju.

Čović je iskazao neupitnu opredijeljenost koju potvrđuje veliki intenzitet provedenih i planiranih aktivnosti nužnih za realizaciju reformskih procesa, a s ciljem napretka kretanja Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji.

Zamjenik veleposlanika Republike Italije iskazao je punu potporu nastavku započete pozitivne dinamike europske integracije Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuo kako je vidljiv ogroman trud i napor koji ulaže Čović u ostvarenju cilja koji je u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, a to je pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. S tim u svezi naglašena je važna uloga dosadašnje talijanske konkretne pomoći, ali i nastavak ove vrste potpore europskom putu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Čović je zahvalio zamjeniku veleposlanika Comitu za svu dosadašnju potporu koju je Italija pružila Bosni i Hercegovini, te izrazio uvjerenost u daljnji napredak odnosa dviju zemalja, stoji u priopćenju iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije