"Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH" pod geslom "Vratimo nadu zavičaju"

Potpora Hrvatima u BiH u očuvanju i jačanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta

19.06.2022.
u 12:24

Pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare održana je Četvrta kulturno - vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom "Vratimo nadu zavičaju", u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog, studentskog centra u Sarajevu.

"Zahvaljujem organizatorima na pozivu i mogućnosti da večeras budem ovdje. S radošću sam prihvatio poziv da budem pokrovitelj ove manifestacije i da sudjelujem u aktivnostima Kruha svetog Ante, koji je u svim prošlim vremenima, a vjerujem da će i ubuduće dati ogroman doprinos onima kojima je najpotrebitije", kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Programu je prethodila Sveta misa u u molitvenom prostoru sv. Nikole Tavelića koju je predvodio fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu s drugim svećenicima, sudionicima manifestacije, te gostima i uzvanicima.

Upriličeno je i otvorenje prodajne izložbe humanitarno - karitativnog karaktera višegodišnjeg dobročinitelja za siromašne i nadarene studente, akademskog slikara fra Perice Petra Vidića.

Manifestacija se tradicionalno priređuje s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH i matičnoj domovini Republici Hrvatskoj i šire. Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko - socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko- hercegovačkih Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju
nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja. Program je do sada održan u Zagrebu, Jajcu i Livnu.

Organizatori manifestacije su Hrvatska matica iseljenika i Humanitarno – karitativna organizacija ”Kruh svetog Ante” u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije