Vlada FBiH i Općina

Potpisani ugovori o financiranju značajnih infrastrukturnih projekata u Žepču

15.06.2016.
u 10:00

U uredu općinskog načelnika u Žepču potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta u 2014. godini, ukupne vrijednosti 242.255,35 KM, od čega Federalno ministarstvo za prostorno uređenje financira s 210.000 KM, a Općina Žepče sufinancira s 32.255,35 KM.

Ugovore su potpisali u ime Federalnog ministarstva Josip Martić i u ime Općine Žepče načelnik Mato Zovko.

Tri projekta

U okviru potpisanog ugovora predviđena je implementacija triju infrastrukturnih projekta, i to rekonstrukcija i asfaltiranje lokalne ceste u MZ Ljubatovići. Potpisan je ugovor o sanaciji asfaltnog zastora na lokalnoj cesti u MZ Orahovica i sportskog poligona, te sanacija krova na zgradi područne osnovne škole u Globarica. Za projekt utopljavanja zgrade područne škole u Bistrici bit će izdvojeno 61.780,65 KM. Federalni ministar Josip Martić najavio je daljnja ulaganja Vlade FBiH u općinu Žepče, među kojima je i projekt nastavka radova na Srednjoj mješovitoj školi Žepče. Ukupna vrijednost radova je oko 153.000 KM, a radi se o kreditnim sredstvima Svjetske banke za koja su Skupština i Vlada dale jamstva. Načelnik Zovko je najavio nastavak radova i na novoj zgradi Osnovne škole “Fra Grga Martić” Ozimica , koji će se financirati iz općinskog proračuna.

Obnova škole

Također je najavio i skoro raspisivanje natječaja za sanaciju ceste Radovlje - Milišić - Vinište, koji će napokon dobiti dugoočekivano novo ruho.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?