Mektioć i Soriano

Potpisan Sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Španjolske

05.06.2017.
u 16:44

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i veleposlanik Kraljevine Španjolske u BiH Juan Bosco Gimenez Soriano potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španjolske o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

Ovim sporazumom se osigurava potpuna zaštita i utvrđuju procedure razmjene tajnih podataka između nadležnih sigurnosnih agencija dvije države.

Ministar Mektić je ukazao na važnost ovog sporazuma posebno u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala i terorizma. Njegova primjena će ojačati povjerenje policijskih agencija dvije države, a time i ubrzati razmjenu operativnih informacija i podataka.

„Nadam se da će ovaj sporazum otvoriti novo poglavlje u našoj suradnji i rezultirati povećanjem sigurnosti građana Španjolske i BiH“, naglasio je Mektić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?