Herceg, Bešlić i Raspudić

Potpisan sporazum o subvencioniranju niskotarifnih letova

23.04.2018.
u 16:46

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić i  ravnatelj Zračne luke Mostar Marin Raspudić potpisali su Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog zrakoplovnoga prijevoznika Eurowings.

„Vlada HNŽ je u Proračunu za 2018. godinu osigurala 500.000 KM za subvencioniranje letova. Također,  obvezali smo se na to kako ćemo i u proračunima za razdoblje od 2019. do 2023. godine osigurati financijska sredstva za tu nakanu“, kazao je Herceg nakon potpisivanja Sporazuma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Vlada je dala suglasnost na Sporazum uzimajući u obzir činjenicu da Međunarodna zračna luka Mostar obavlja usluge od općeg ekonomskog interesa, te doprinosi mobilnosti građana i prometnom povezivanju Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije sa širim okruženjem.

Na današnjem potpisivanju Sporazuma nazočan je bio i Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije