ŠIROKI BRIJEG

Potpisan sporazum o digitalizaciji odgojno-obrazovnog sustava između SUM-a i ZHŽ

16.12.2020.
u 18:52

Sveučilište u Mostaru (SUM) i Zapadnohercegovačka županija (ZHŽ) potpisali su sporazum o digitalizaciji odgojno-obrazovnog sustava kojim će se, kroz suradnju Centra za informacijske tehnologije SUM-a s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, nastojati jačati kapaciteti ovog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za daljnje školovanje i tržište rada.

SUM je ranije s Centrom za informacijske tehnologije omogućio e-Maticu, izradu elektroničkog identiteta za učenike i nastavnike, Školarac-sustav za učenje na daljinu, adresu elektroničke pošte za sve korisnike s domenom (skole.sum.ba) i Cloud server u suradnji s HT Eronetom, a sljedeći koraci su izrada e-dnevnika, e-upisa, CMS internetskih stranica za škole te e-rasporeda.

S druge strane Ministarstvo će organizacijski preuzeti sve potrebne korake u cilju realizacije sporazuma, pružiti potrebnu dokumentaciju i informacije, osigurati tehničke preduvjete u školama i nadležnim ministarstvima za korištenje usluga, imenovati stručne tehničke osobe u školama koje će u suradnji sa SUM-om implementirati usluge SUMIT-a, te imenovati stručnu osobu za koordinaciju između Sveučilišta i škola u implementaciji ovog Sporazuma.

U cilju realizacije navedenih aktivnosti SUMIT će kontinuirano provoditi edukacije SUMIT koordinatora i nastavnika u školama, što će se usuglasiti s Vladom, Ministarstvom ili Zavodom za odgoj i obrazovanje.

Dokument su potpisali predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić i rektor SUM-a Zoran Tomić, navodi se u priopćenju Sveučilišta u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?