suradnja

Potpisan Memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije

31.07.2017.
u 15:43

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš i ravnatelj Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić potpisali su 31.07.2017. godine Memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije između MO BiH i APIK-a.

Potpisivanju, koje je obavljeno u Ministarstvu obrane BiH, nazočili su i generalni inspektor MO BiH brigadni general Enes Husejnović i pomoćnik ravnatelja APIK-a Vladica Babić.

Memorandum je zasnovan na Zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Zakonu o obrani BiH, podržan je državnom Strategijom za borbu protiv korupcije 2015-2019., a definira oblasti i međusobne mehanizme suradnje, koordinacije i pružanja potpore. 

Ministrica Pendeš je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma i naglasila opredijeljenost Ministarstva obrane BiH na jačanju profesionalizma, izgradnji integriteta, jačanju odgovornosti i transparetnom upravljanju resursima obrane

Također, sugovornici su se složili da predstojeća aktivnost predstavlja nastavak međusobne suradnje u ovoj oblasti, što podrazumijeva sveukupne napore MO BiH, ispunjenje obveza iz državne Strategije za borbu protiv korupcije i Plana integriteta i borbe protiv korupcije MO BiH za razdoblje 2015-2019. godina, zajednički rad u BiH i u regionalnim i međunarodnim inicijativama, te razmjenu iskustava i izgradnju vlastitih kapaciteta za obuku i doprinos širem okruženju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije