Ljiljana Lovrić sastala se s veleposlanikom Ukrajine

Postoji zajednički interes za proširenje i jačanje suradnje BiH i Ukrajine

26.05.2023.
u 15:53

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ljiljana Lovrić, sastala se danas sa veleposlanikom Ukrajine Nj. E. Vasiljem Kirličem koji je u posjetu Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Kirilič se na početku sastanka zahvalio na potpori Bosne i Hercegovine Ukrajini. Lovrić je izrazila želju za što skorijim mirnim ishodom teškog razdoblja za narod Ukrajine, te dodala da su nevjerojatni napori administracije Ukrajine koja svoje poslove izvršava dosljedno i u teškim uvjetima, kao i napori u razvoju gospodarstva koji nije zaustavljen ratom.

Na sastanku se razgovaralo o potrebi jačanja temelja suradnje koji postoje između Bosne i Hercegovine i Ukrajine, te je istaknuto postojanje zajedničkog interesa za proširenje i jačanje iste, s ciljem utvrđivanja obostranih prioriteta u sektoru gospodarstva, turizma i trgovine.

Na sastanku su dogovorene pripreme aktivnosti, kako u okviru postojećih ugovora Bosne i Hercegovine i Ukrajine u području trgovinskih odnosa, turizma i poljoprivrede, tako i aktiviranjem međusobnog dijaloga kojim će se težiti ka uspostavi novih ugovornih odnosa u području trgovine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?