ZANIMLJIVO

Postoji jednostavan trik kako da sladoled uvijek ostane mekan

Shutterstock
09.08.2019.
u 14:45

Ovo je način kako da se omiljena ljetna slastica nikada ne zaledi, ali i da dulje potraje

Svi ljeti jedu sladoled, bilo onaj u slastičarnici ili onaj koji se kupi u trgovini u plastičnoj kutiji pa se kasnije izvadi iz zamrzivača i jede u zdjelici. Ipak, nekada se dogodi da je upravo taj sladoled pun kristalića leda i jednostavno ga je teško izvaditi žlicom.  

Postoji rješenje ovog problema. Naime, sladoled zajedno s kutijom treba staviti u plastičnu prozirnu vrećicu za zamrzavanje s patentnim zatvaračem i zatvoriti je i tako staviti u zamrzivač.  Na ovaj način će tekstura sladoleda ostati mekana i bez problema će se vaditi žlicom. Sladoled će ovako dulje potrajati i zadržati isti okus. 

Ovo se događa jer vrećica navodno sprječava da zrak oko sladoleda postane prehladan pa je upravo zato uvijek idealne temperature i teksture. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?