HP Mostar

PostCash aplikacija - za siguran digitalni transfer novca iz EU

21.07.2022.
u 08:02

Godišnje se iz inozemstva u BiH pošalje preko 2,51 milijarda KM. Novčane doznake stižu najčešće iz zemalja zapadne Europe i Skandinavije i čine oko 8% bruto domaćeg proizvoda zemlje, a podaci o preko 2,51 milijardu KM-ova poslanih u BiH iz
inozemstva govore u prilog tome da će trend nastaviti rasti.

Novac se šalje u povodu rođenja djeteta, za diplome ili vjenčanja kao i pomoć u teškim trenucima, ali u velikom broju slučajeva, poslani novac predstavlja i jedini izvor sredstava za preživljavanje. Nekada se na pošiljke s novcem iz inozemstva čekalo tjednima, pa i mjesecima, u redovima banaka, na autobusnim i željezničkim kolodvorima... Danas je situacija posve drugačija, transfer novca se obavlja digitalnim kanalima i svoj novac možete imati u rukama samo 30 minuta nakon uplate.

Dovoljno je da pošiljatelj ima pametni telefon, internet konekciju i PostCash mobilnu aplikaciju. Riječ je o novoj usluzi slanja i primanja novca koju je HP Mostar uvela kako bi građanima omogućila siguran, brz i jednostavan prijenos novca iz država
Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Lihtenštajna i Islanda.

Uz PostCash mobilnu aplikaciju sigurno, brzo i jednostavno pošaljite novac obitelji i prijateljima

Prema procjenama, u inozemstvu živi skoro jednak broj državljana BiH kao u domovini. Obiteljske i prijateljske veze s dijasporom su neraskidive i snažne, te u većini slučajeva praćene financijskom podrškom.

PostCash je mobilna aplikacija za slanje novca u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru te Srbiju iz država Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Lihtenštajna i Islanda. Pošiljatelju omogućava da iz udobnosti vlastitog doma, putem kartice koju je izdala banka iz država Europskog gospodarskog pojasa, pošalje novac primatelju u BiH. Kartična transakcija provodi se prema protokolima s najvećim sigurnosnim standardima.

Procedura podizanja novca je vrlo jednostavna. Dovoljno je da primatelj novca posjeti jedan od preko 395 poštanskih ureda u BiH, ponese identifikacijski dokument, kaže broj uputnice koji mu pošalje pošiljatelj i novac će mu biti isplaćen. S obzirom na to, ova usluga HP Mostar ima dodatni značaj i predstavlja novi, jednostavniji i brži način da obradujete one do kojih vam je stalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije