sigurnosne mjere

Postavljene kamere u PŽ-u na najfrekventnijim mjestima

04.08.2018.
u 18:28

Posavska županija i službeno je postavila videonadzor na najfrekventnije lokacije, što će uvelike doprinijeti radu policije, ali i sigurnijem okruženju. Dvije kamere postavljene su u Orašju te po jedna u Odžaku i Domaljevac-Šamcu.

Veća sigurnost

Projekt je predstavljen u MUP-u PŽ-a, koji je i inicijator ove ideje za koju je potporu dala i Vlada PŽ-a. Cilj uvođenja videonadzora na javnim mjestima je podizanje sigurnosti građana ove županije na višu razinu i rješavanje problema s kojima se policija svakodnevno susreće, a vrijednost projekta je oko 56.000 KM s PDV-om. Videonadzor su predstavili ministar MUP-a PŽ-a Meho Delić i vlasnik tvrtke IT Odjel Marko Laco iz Mostara, koja je i realizirala ovaj projekt. - Riječ je o najinovativnijem softverskom rješenju po pitanju nacionalne sigurnosti, na koji postoji mogućnost nadogradnje novim funkcionalnostima. Ovim činom Posavska županija udarila je temelje za razvoj nove, moderne i tehnološki osviještene policije - naglasio je Laco.

Potreba uvođenja

- MUP PŽ-a prepoznao je potrebu uvođenja ovakvih mjera s obzirom na to da je velik broj nesavjesnih vozača koji će instaliranjem ovoga sustava biti prepoznati u svakom trenutku i sankcionirani sukladno važećim propisima. Ovaj softver i kamere pomoći će i da se prepoznaju vozila za kojima se vrši potraga, zatim neregistrirana vozila, kao i niz drugih nepravilnosti u prometu - ustvrdio je ministar Delić. Uz to, naglasio je mogućnost proširenja videonadzora i na mjesne zajednice, što se, prema njegovim riječima, može očekivati vrlo brzo.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije