Povratak travanjskom paketu

Posredni izbori za Dom naroda 
i Predsjedništvo BiH kroz Parlament

19.09.2017.
u 09:00

Novi, stari prijedlog predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je i čelnik HDZ-a BiH, je da se članovi Predsjedništva biraju posredno, iz Parlamentarne skupštine. Ta promjena smjera privremeno je zaustavila histeriju iz najvećeg dijela političkog Sarajeva dok se ne shvati kako bi po takvom prijedlogu jednoga člana državnog vrha birali dominantno Hrvati, piše Večernji list BiH.  

Taj prijedlog sastavni je dio travanjskoga paketa ustavnih promjena koji je pao na ispitu početkom 2006. godine. Taj dokument, prije svega, bio je zamišljen kao potpora europskim integracijama zemlje s obzirom na to da je utvrđeno kako će se svi budući reformski procesi voditi u “skladu s europskim standardima”.

Sud u Strasbourgu

“Državne institucije odgovorne su za pregovaranje, izradu, usvajanje te provođenje i funkcioniranje zakona potrebnih za ispunjavanje europskih standarda, kao i političkih i ekonomskih uvjeta vezanih uz europske integracije. Država osigurava poštivanje načela, prioriteta i zahtjeva koje postavlja EU u fazama prije i nakon pristupanja EU. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
09:33 19.09.2017.

Prvo zahvati koliko možeš guraj to u savezu sa đavolom, kad vidiš da ti ni dodo nemože pomoći vraćeš se u brazdu ko i svaki ..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije