Čović i Vučković u Orašju:

Posavski kraj ima enormnu važnost i potencijal za investicije u svim oblastima

25.02.2022.
u 08:33

Prilikom sastanka razgovaralo se o investicijama RH u poljoprivrednoj kulturi i širokim mogućnostima koje posavski kraj ima u domeni poljoprivredog ulaganja

U Orašju, u zgradi Vlade Županije Posavske održan je radni sastanak predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i ministrice poljoprivrede u Vladi RH Marije Vučković. Sastanku su nazočili i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, Zvonko Milas, Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP, Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi PŽ i Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HNŽ, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Prilikom sastanka razgovaralo se o investicijama RH u poljoprivrednoj kulturi i širokim mogućnostima koje posavski kraj ima u domeni poljoprivredog ulaganja. Iskustva RH u oblasti financiranja strateških projekata u oblasti poljoprivrede iz EU sredstava i subvencioniranje mehanizacije za obradu zemljišta, također je bila tema današnjeg susreta.

Vlada RH je ponovila svoj kontinuiran pristup raznim oblastima, ulaganjima i investicijama koje dugoročno unaprjeđuju rast i razvoj, kako posavskog kraja, tako i drugih sredina u Bosni i Hercegovini.

U izjavi za medije ministar u Vladi PŽ Brkić istaknuo je kako sektor poljoprivrede nudi ogromne mogućnosti. "Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja u širem segmentu. Republika Hrvatska je naš strateški partner i u tome smislu nastavljamo djelovanje i planiranje svih strateških projekata u poljoprivrednoj proizvodnji".

Ministrica Vučković naglasila je zadovoljstvo zajedničkog djelovanja i poticanja poljoprivredne proizvodnje, rasta i razvoja. "Ovaj sastav Vlade na čelu s predsjednikom Plenkovićem je intenzivirao sveukupnu suradnju s prostorima gdje živi hrvatski narod. U sektoru poljoprivrede možemo mnogo toga zajednički unaprijediti. Stečena iskustva u suradnji s EU želimo prenijeti u BiH i ubrzati integraciju u tome smislu iskorištavanja potencijala EU fondova", zaključila je ministrica Vučković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?