Zeničko-dobojska županija

Posao dobilo 57 bivših branitelja, ratnih vojnih invalida i djece poginulih

Zenica
18.07.2016.
u 17:17

U zgradi Vlade Zeničko-dobojske županije u Zenici danas su potpisani Ugovori o zapošljavanju pripadnika braniteljske populacije čime je 57 osoba dobilo posao na minimalno 24 mjeseca.

Današnje potpisivanje ugovora jedinstven je primjer u Federaciji BiH, ujedno i ZDŽ koja ima oko 67.000 nezaposlenih osoba od čega je oko 12.000 pripadnika braniteljske populacije.

Ministar za pitanja branitelja ZDŽ Fahrudin Čolaković je kazao kako je ovaj projekt realiziran s ciljem da postane tradicija, piše Klix.ba.

Tijekom provedbe projekta stiglo je 57 valjanih aplikacija i sve su prihvaćene, dok je mali broj njih odbijen zbog nedostataka u procesu papirologije.

“Nažalost, ovo je prvi natječaj na razini FBiH, volio bih da sam nastavio s ovim, ali nažalost nisam. Nadam se da će ih u narednom razdoblju biti još i u ZDŽ, ali i u drugim županijama”, dodao je Čolaković.

Premijer ZDŽ Miralem Galijašević je istaknuo kako današnje potpisivanje Ugovora znači novi početak zapošljavanja braniteljskih populacija te da je nezaposlenost najveći problem u BiH koji se mora sustavno rješavati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?