Federacija BiH

Porezna uprava prodala zlatni nakit za 93.191,97 KM

zlato
02.08.2023.
u 20:15

Porezna uprava Federacije BiH - Županijski porezni ured Sarajevo 13. srpnja u postupku izravne prodaje oduzetog nakita od plemenitih metala prodao je 1968,50 grama nakita od zlata u ukupnoj vrijednosti 93.191,97 KM.

Izravna prodaja vršena je po skupinama/podskupinama i ukupno za sve skupine, bez postavljanja i objave najnižih cijena i bez polaganja depozita.

Povjerenstvo za prodaju je, shodno odluci Vlade Federacije BiH, prethodno utvrdilo najniže cijene skupina/podskupina i ukupno za sve skupine nakita, koje su predstavljale mjeru u postupku vrednovanja podnesenih ponuda, pa je s tim u vezi prodaja vršena po načelu najbolje ponude s najvišom cijenom za svaku pojedinačnu skupinu/podskupinu nakita.

Također, shodno odluci Vlade Federacije BiH, u predmetnoj prodaji mogle su sudjelovati samo fizičke osobe - registrirani zlatari.

Preostala količina neprodanog nakita iznosi 2048,28 grama zlata i 2777,96 grama srebra.

Porezna uprava Federacije BiH ističe da će Povjerenstvo za prodaju usklađivati vrijednost ostatka oduzetog nakita od zlata i srebra s burzovnom cijenom i tečajem američkog dolara, sve u cilju utvrđivanja najboljih najnižih cijena ispod kojih nakit neće biti prodan.

U idućem razdoblju Povjerenstvo za prodaju donijet će odluku o ponovnoj prodaji preostalog nakita od plemenitih metala.

Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je pravne i fizičke osobe da obavijesti o javnim prodajama koje ta uprava organizira (dražba, licitacija i izravna prodaja zaplijenjene i oduzete imovine) mogu pratiti na web-stranici Porezne uprave Federacije BiH, Facebook stranici i u sredstvima javnog informiranja, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?