akcija inspektora

Porezna uprava FBiH zapečatila Gradsku tržnicu u Goraždu

21.11.2019.
u 14:52

Prostor Gradske tržnice Goražde na kojem svoje proizvode subotom prodaju poljoprivredni proizvođači iz Goražda i susjednih gradova, zapečaćen je tijekom akcije federalne Porezne uprave. U Udruženju poljoprivrednika Grada Goražda ogorčeni su činjenicom da su ostali i bez jedinog mjesta na kojem su mogli prodavati svoje proizvode.

Prostor namjenjen za „zelenu trnicu“ zapečatili su inspektori Porezne uprave FBiH, nakon uočenih nepravilnosti.

Prilikom kontrole pravne osobe Baustil d.o.o Sarajevo koja izdaje pod zakup stolove i prostor na tržnici, utvrdili su neprijavljenog radnika i neposjedovanje instaliranog fiskalnog sustava za evidentiranje zakupa stolova unutar prostora tržnice - pojasnili su iz federalne Porezne uprave.

„Jedino što je ostala još bila je ova tržnica, gdje se izlagalo subotom. Mi poljoprivredni proizvođači nemamo gdje prodavati svoje proizvode a svi registrirani samostalni poljoprivredni proizvođači na vrijeme plaćaju svoje obveze tijekom godine. Zatvorili su nam tržnicu, na to je trebala na vrijeme reagirati inspekcija. Ne znam koja je ovo vrsta politike i čemu ovo sve vodi - kazao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Grada Goražda Munib Kazagić.

Podsjetio je da poljoprivredni proizvođači iz Goražda već godinama nemaju adekvatan prostor “zelene tržnice” na kojem bi svakodnevno prodavali ono što proizvedu. Na njihove zahtjeve i apele županijskim i gradskim vlastima da im se u gradskom dijelu omogući izlaganje i prodaja proizvoda tijekom tjedna, do sada nije bilo odgovora.

„Ljudi su ostali bez posla, dovedeni smo na rub propasti, pa smo se pokušali baviti poljoprivredom s tim da nemamo ni tržnice ni bilo što drugo. Prema mojim informacijama, nigdje još nije previđeno da se napravi gradska, svakodnevna tržnica, ni na jednoj ni na drugoj obali. Govorili su nam ima ova tržnica, eto sad nemamo ni to. Zatvorena je, ali  to je privatni objekt, i mi nemamo nikakve veze s tim čovjekom, koji i sam može sutra zatvoriti objekt“ - kazao je Kazagić.  

Ukoliko se problem ne riješi iz Udruženja poljoprivrednika najavljuju da će biti prinuđeni svoje proizvode izložiti ispred gradskih i županijskih institucija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?