Apostolski nuncij primio izaslanstvo Dinama

Poput pape Franje, i njegov izaslanik u RH voli nogomet

10.10.2016.
u 07:00

- Opet ću doći na Maksimir gledati Ligu prvaka ili reprezentaciju. Uistinu, ozračje na utakmici s Juventusom bilo je impresivno, kazao je vodstvu Dinama papinski izaslanik u Hrvatskoj mons. Alessandro D’Errico, piše Večernji list BiH.

Važnost sporta

Pomalo je neobično na stadionima vidjeti crkvene velikodostojnike. Međutim, nuncij u Hrvatskoj, poput pape Franje, ruši stereotipe. Na iznenađenje mnogih s tribina pratio je susret Dinama i talijanskog velikana. Prije utakmice uime modroga kluba predsjednik Mirko Barišić uručio mu je dres s njegovim prezimenom. Nuncij ih je tom prigodom pozvao na prijam. Upriličen je na Ksaveru, u rezidenciji apostolskog nuncija. Najviše izaslanstvo Dinama, predvođeno predsjednikom Mirkom Barišićem, Zdravkom Mamićem i Adom Kožulom, razgovaralo je o nogometu, ali i drugim aktualnim društvenim temama.

- Iznenađeni smo nuncijevim poznavanjem nogometa. I našega, ali i europskoga. Nogomet je važna stvar, ne samo sa sportske strane, nego i iz društvenog kuta, a u Hrvatskoj i nacionalnog. Jednako tako, on ima važnu ulogu i kada su u pitanju vjernici, kazao je vidno impresioniran razgovorom Zdravko Mamić. Predsjednik Barišić rekao je kako se nuncij zanimao i za Marka Roga koji je otišao igrati u njegov rodni Napulj.

- Nije samo nogomet bio tema razgovora, nunciju smo predočili djelovanje kluba, viziju i misiju u kojoj je u središtu hrvatski nacionalni identitet. Dinamo je puno više od nogometa i upravo o tim vrijednostima razgovarali smo s mons. D’Erricom, kazao je Mirko Barišić.

- Ovakvi susreti za nas su veliki poticaj i obveza kako u budućnosti moramo biti još bolji i uspješniji. Drago mi je što je naš klub dobio veliku potporu i prijatelja u nunciju D’Erricu, kazao je Ado Kožul.

- Na poziv dinamovaca, na Maksimiru sam gledao utakmicu Lige prvaka. Nadam se da mi neće zamjeriti u Napoliju, koji je ljuti protivnik Juventusa. Drago mi je da sam upoznao ove sposobne ljude, kazao je papinski izaslanik u RH Alessandro D’Errico dodavši kako je papa Franjo nogometni poznavatelj, o čemu svjedoče i njegovi brojni susreti s nogometnim momčadima, igračima, trenerima...

Uloga sportaša

Obećao je dinamovcima doći, pomoliti se zajedno s igračima i Upravom u njihovoj kapelici koju imaju u sklopu stadiona. Dao je potporu svemu onome dobrom što rade za klub i hrvatski narod. Zamolio ih je kao sportaše da se natječu u dobroti.

- Sportaši uvijek moraju prednjačiti u širenju pozitivnih vrijednosti među svima, bez obzira na boje kluba, poručio je nuncij. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije