VIJEĆE MINISTARA

Poplava na ‘čekanju’, SDP minira sjednice, ministar na godišnjem

Vijeće ministara
19.06.2014.
u 10:22

PORUKA SDP-a: Na sjednicu nisu došli ni Zlatko Lagumdžija 
ni Mladen 
Ćavar

Redovita sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je bila zakazana za jučer i na kojoj se trebalo raspravljati o poplavama i posljedicama nije održana jer nije bilo kvoruma budući da su bošnjački ministri iz reda SDP-a odlučili ‘markirati’ ovo zasjedanje iz samo njima znanih razloga. Na sjednici uz predsjedatelja Vjekoslava Bevandu pojavili su se ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Boris Tučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Damir Ljubić, ministar financija i riznice Nikola Špirić te ministar prometa i veza Damir Hadžić.

Bezrazložno kašnjenje

Na ranije zakazanu sjednicu oko pola sata je kasnio šef SDP-a i bosanskohercegovačke diplomacije Zlatko Lagumdžija, ministar obrane Zekerijah Smajić nije ništa objasnio, dok nakon smjene Fahrudina Radončića dužnost ministra obnaša njegov zamjenik Mladen Ćavar. Zbog službenog puta ministri Sredoje Nović i Bariša Čolak također nisu bili nazočni na sjednici. Zanimljivo je kako su ministri trebali razmatrati aktualnu situaciju nakon poplava u Bosni i Hercegovini koje su se dogodile u svibnju te realizaciju zaključaka Vijeća ministara BiH vezano uz to. Pri tome je ključna točka trebala biti izvještaj o radu Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih ili drugih nesreća u BiH. I trebao ga je predstaviti upravo Mladen Ćavar.

Nema tko predstaviti

No, on je, kako doznajemo, uzeo dvotjedni godišnji odmor. I druge važne točke trebale su biti jučer na dnevnome redu kao što je nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2014. Jednako tako trebao bi se razmatrati i izvještaj o aktivnostima na rješavanju spora nastalog na projektu “Međudržavni most Svilaj na autocesti na koridoru Vc” i plan sljedećih aktivnosti, što je bila jedna od točaka dnevnog reda odgođene sjednice Vijeća ministara BiH u Sarajevu. Ovim je SDP pokazao iznimnu neodgovornost prema državnim institucijama, napose prema Vijeću ministara. Pokazalo se kao najpogrešnija odluka smijeniti ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića koji nije opstruirao rad državnog Vijeća ministara. Pa ipak, jučer je održana izvanredna telefonska sjednica pa je zadužena Uprava za europske integracije da obavijesti Europsku komisiju da je BiH suglasna da se 15 milijuna eura iz paketa IPA 2014. premjesti za potrebe otklanjanja posljedica prouzročenih poplavama preko “posebnih mjera”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije