Sigurnosni stručnjaci

Popis najopasnijih zemalja: Kosovo najnesigurnije u regiji, evo kako je u BiH

Independent
24.11.2018.
u 08:52

Kada je riječ o našoj regiji, najsigurnija je Slovenija, a najnesigurnije Kosovo. BiH spada u zemlje s niskim rizikom opasnosti

Sigurnosni stručnjaci tvrtke International SOS and Control risk napravili su popis najopasnijih zemalja 2019. godinu prema kojoj je najrizičniji odlazak u Siriju. 

Kada je riječ o našoj regiji, najsigurnija je Slovenija, a najnesigurnije Kosovo. BiH spada u zemlje s niskim rizikom opasnosti, piše Klix.ba. 

Popis pokazuje razinu opasnosti u svakoj zemlji i prijetnju turistima od političkog nasilja (uključujući terorizam, pobunu, politički motivirane nemire i rat) i socijalnih nemira.

Također, uzimaju se u obzir faktori kao što je stanje industrijskih odnosa, učinkovitost sigurnosnih i hitnih službi te osjetljivost zemlje na prirodne katastrofe. 

Karta sadrži pet kategorija rizika: beznačajan rizik, niska razina rizika, srednja, visoka i ekstremna razina rizika. 

Vrlo malo zemalja uspjelo je ući u prvu kategoriju beznačajnog rizika, a to su: Luksemburg, Danska, Slovenija, Švicarska, Norveška, Finska, Island i Grenland.

Većina europskih zemalja smatra se zemljama niskog rizika opasnosti, a na ovom popisu su i Iran, Jordan, Oman, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Gruzija, Azerbejdžan, Armenija i Uzbekistan, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Novi Zeland. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije