Izmjenama zakona o trgovini

Pooštravaju se sankcije za nepošteno trgovanje

trgovina
10.01.2017.
u 20:26

U Gospodarskoj komori Federacije BiH u Mostaru danas je održana javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona u unutarnjoj trgovini FBiH. Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović kazao je kako se radi o redivitoj i uobičajnoj proceduri u izradi zakonskih prijedloga, piše Indikator.ba. 

“Usvojen je nacrt zakona u oba doma federalnog parlamenta i počela je javna rasprava, koja će trajati 45 dana. Ta javna rasprava bit će obavljena u 4 regionalna centra, a prva od zadanih, je ova današnja u Mostaru. Naredne javne rasprave bit će u Zenici, Tuzli i Sarajevu, kronološli sutra u Zenici, prekosutra u Tuzli i u ponedjeljak 16. završavamo u Sarajevu. Danas smo ovdje u Mostaru da čujemo mišljenje svih relevantnih subjekata koji su zainteresirani i onih na koji se ovaj zakon odnosi, kazao je ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović na početku javne rasprave. Amra Vučijak, načelnica službe za zaštitu potrošača kazala je kako izmjene i dopune zakona o trgovini u F BiH neće imati nikakvih štetnih posljedica. 

“Da bi zaštitili domaće proizvođače od velikih trgovačkih lanaca, koji ih uvjetuju plaćanjem dodatnih cijena za pozicioniranje njihovih proizvoda u tekstu izmjena i dopuna zakona pooštrili smo sankcije za nepošteno trgovanje i tu smo definirali koje se radnje trgovaca smatraju nepoštenim trgovanjem, kazala je Vučjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?