Domaljevac-Šamac

Pomoć braniteljima koji su u težoj socijalnoj situaciji

11.01.2019.
u 07:52

V. d. načelnika općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić na početku preuzimanja mandata obećao je sinergiju djelovanja svih institucija i organizacija koje djeluju u toj najmanjoj općini Posavske županije.

– Kako je općina sastavljena od svega tri sela - Domaljevca kao općinskog središta te Bazika i Grebnica, budućnost općine jedino je u zajedničkom, a ne podijeljenom, djelovanju jer samo tako možemo ići naprijed - ističe Piljić.

Pitanja braniteljske populacije svakako su među prioritetima, stoga je u općinskome poglavarstvu v. d. načelnika održao sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Uime udruga radnom sastanku nazočili su Đuro Leovac, Marko Lukač, Miljenko Lušić, Joso Perišić, Joso Leovac i Đuro Mikolić. Predstavnici udruga informirali su Piljića i rukovoditelja Službe za civilnu zaštitu i branitelje Miroslava Lucića o nizu problema koji opterećuju braniteljsku populaciju, kao i rad njihovih organizacija.

- Na sastanku posebno se raspravljalo o mogućnostima potpore razvojačenim braniteljima koji su u težoj socijalnoj situaciji, stavljanju u funkciju Doma branitelja 104. brigade HVO-a, uređenju spomen-sobe 104. brigade Hrvatskoga vijeća obrane, zajedničkoj organizaciji obljetnica i još nekim aktualnim pitanjima braniteljske populacije. Piljić je naglasio kako će općinska uprava dati punu potporu radu braniteljskih udruga te da se nada zajedničkom djelovanju udruga kroz koordinacijsko tijelo, čime bi suradnja u budućem radu bila olakšana, kažu iz općinskoga poglavarstva.

Kako bi zaključci bili učinkoviti, dogovoreno je da se već za mjesec dana održi sljedeći sastanak kada će se razmatrati realizacija dogovorenih zaključaka, kao i započeti pripremne radnje na organizaciji obljetnice osnutka 104. brigade Hrvatskoga vijeća obrane. Inače, na području općine Domaljevac-Šamac u Posavskoj županiji djeluje pet braniteljskih udruga.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?