Vodstvo HSS-a BiH podržalo Čovića

Pomirba HSS-a i HDZ-a BiH u Brčkom

19.09.2018.
u 08:00

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić, zajedno s Ivanom Krndeljom, predsjednikom HSS-a Brčko i zastupnikom u Skupštini, te Pejom Mendešom, zastupnikom HSS-a u Skupštini Distrikta, dao je potporu Draganu Čoviću za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Karamatić je također poručio kako potpora vrijedi i za sve liste HNS-a BiH, a na kojima su i kandidati HSS-a, piše Večernji list BiH. 

- HSS nikada nije dovodio u pitanje trebaju li u vlasti sjediti oni koji imaju legitimitet svoga naroda ili oni koji su kupljeni, čak u nekim slučajevima i nametnuti. Slijedom toga želimo poslati poruku odavde iz Brčkog da će HSS za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podržati Dragana Čovića. Naš slogan “Vjera u Boga i hrvatska sloga” jasno govori kako ćemo i dalje raditi na jedinstvu hrvatskog naroda - poručio je Karamatić.

u političke prilike primijetili su kako Brčko nije slučajno izabrano kao mjesto za slanje ovih poruka. Naime, upravo u Brčkom traju višegodišnji politički okršaji HSS-a i HDZ-a BiH, a koji su znali ići toliko daleko da su se drugim narodima prepuštale hrvatske pozicije samo kako bi jedna od ovih stranaka ostala bez dijela vlasti.

- Pomirbom ovih dviju stranaka više nema potrebe da itko drugi zastupa Hrvate na ovome području i u budućnosti očekujem kako će svi problemi biti riješeni međusobnim dogovorom predstavnika ovih dviju stranaka - poručio je Karamatić. Slične poruke poslao je i prvi čovjek HSS-a u Brčkom Ivan Krndelj.

- Govorim u svoje ime i mislim da govorim uime velikog dijela naših članova HSS-a kada kažem da svoju potporu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dajemo Draganu Čoviću. Ova potpora je naš zalog za buduću suradnju dviju stranaka i suradnju svih onih koji žele jedinstvo hrvatskih stranaka i rješenje hrvatskog nacionalnog pitanja u BIH - istaknuo je Krndelj.

Dodao je i kako su već održani sastanci predstavnika HSS-a i HDZ-a BiH u Brčkom te kako su oni bili u pomirbenom tonu s naglaskom na važnost daljnje suradnje i očuvanja interesa Hrvata na ovim prostorima. - Očekujem da se razgovori nastave u tome duhu, a što će u konačnici rezultirati političkom stabilnošću u hrvatskom političkom tijelu u Brčkom - zaključio je Krndelj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?