Fayon:

Poljoprivredna politika od najvećeg značaja za BiH

Fayon:
27.09.2016.
u 18:00

Zastupnica u Europskom parlamentu Tanja Fayon naglasila je da je poljoprivredna politika od najvećeg značaja za Bosnu i Hercegovinu koja ima veliki potencijal za ruralni razvoj, upravljanje hranom, ekoturizam i agroturizam.

U pismu koje je pročitano tijekom konferencije upriličene u Sarajevu o poljoprivredom i ruralnom razvoju te energetskoj efikasnosti u zgradarstvu, napisala je da bi veliki gubitak bio kada bi ovaj potencijal ostao neostvaren zbog nedostatka jedinstvenog glasa u poljoprivrednoj politici.

- Poljoprivredna politika je od izuzetnog značaja i jedna je od najstarijih politika Europske unije, a mi u Europskom parlamentu naglašavamo značaj zajedničke poljoprivredne politike u BiH u rezolucijama o izvještajima o napretku BiH - podsjetila je Fayon.

Iako, dodala je, u posljednjih nekoliko godina na ovom području gotovo da nema promjena, i dalje vidi pozitivne pomake ocjenjujući da nedavno usvojen mehanizam koordinacije utire put za zajedničku poljoprivrednu politiku.

Poručila je da je napredak u području poljoprivrede i ruralnog razvoja potreban u BiH, ne zato što je Europska komisija ili Europski parlament to žele, nego zato što je to nužno za održivi razvoj BiH, priopćeno je iz Green Councila koje je organiziralo ovu konferenciju uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, USAID-a i Fondacije Heinrich Böll.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?