MILORAD DODIK:

'Politika u Sarajevu zaustavlja europski put RS-a'

milorad dodik dobar
Boris Ščitar
02.11.2013.
u 14:30

Dodik je naglasio da je Srbija, kao potpisnik Daytonskog sporazuma, doprinijela da se situacija u BiH stabilizira

RS želi afirmaciju svojih prava unutar BiH i traži reviziju ovlasti koje je međunarodna zajednica od potpisivanja Daytonskog sporazuma naovamo nedopušteno prenijela na BiH, kazao je predsjednik RS Milorad Dodik u Beogradu na sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

“Mi smo protiv političkog nasilja, jer to utječe na poziciju RS-a. RS je zaustavljen na europskom putu, jer je neučinkovita politika u Sarajevu”, poručio je Dodik.

Predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i članove Vijeća za suradnju RS-a i Srbije obavijestio je da situacija u BiH uopće nije dobra i naglasio da RS nije doprinio tome. Dodik je na konferenciji za novinare s Nikolićem, nakon sjednice Vijeća za suradnju RS i Srbije, naglasio da je Srbija, kao potpisnik Daytonskog sporazuma, doprinijela da se situacija u BiH stabilizira, ocjenjujući da Beograd kontinuirano vodi pažljivo izbalansiranu politiku prema BiH.

Komentirajući nedavnu izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo Turska, a Turska Kosovo, predsjednik RS-a je naglasio da Erdogan nema neograničeno pravo miješati se u politike na Balkanu.

“Nama Turska pravi ogromne probleme u BiH. Ona nema neograničeno pravo miješati se”, istaknuo je predsjednik Dodik. Nikolić je najavio da će RS i Srbija u budućnosti imati mnogo toga što će zajednički realizirati.

Komentara 20

Avatar varešak
varešak
14:51 22.12.2013.

kakav duduk on je pri kraju vlasti dovoljno je varao narod

CO
combej
13:16 23.02.2014.

dobro mile govori

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
19:50 10.06.2015.

Dodik je jedini pravi vodja u BiH. Napravio je srpsku drzavu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?