Središnje izborno povjerenstvo

Političkim strankama iz proračuna uplaćeno 17.598.730,98 KM

novac
28.04.2016.
u 16:08

Godišnje financijsko izvješće za 2015. godinu podnijelo je 105 političkih stranaka, dok tu zakonsku obvezu nije ispunilo 30 političkih stranaka

Zakonom o financiranju političkih stranaka propisano je da su političke stranke dužne voditi evidenciju o svojim prihodima i rashodima, te Središnjem izbornom povjerenstvu BiH podnijeti financijsko izvješće za svaku kalendarsku godinu (računovodstvenu godinu).

Financijsko izvješće se podnosi do 31. ožujka naredne godine, u formi koju je SIP BiH propisao Pravilnikom o godišnjim financijskim izvješćima političkih stranaka.

Godišnje financijsko izvješće za 2015. godinu podnijelo je 105 političkih stranaka ili 77,78 posto od ukupno 135 političkih stranaka, koje se vode u evidencijama SIP-a, dok tu zakonsku obvezu nije ispunilo 30 političkih stranaka, što čini 22,22 posto od ukupnog broja stranaka.

Iz SIP-a su podsjetili političke stranke, koje nisu dostavile financijska izvješća, da SIP zbog nedostavljanja izvješća izriče administrativne mjere zabrane sudjelovanja na narednim izborima.

SIP je primila k znanju Informaciju o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2015. godini iz svih razina vlasti u BiH.

Tražene podatke nisu dostavile četiri općine i to Breza, Drvar, Ravno i Sanski Most, a prema prikupljenim podacima u prošloj godini je političkim subjektima iz proračuna svih razina vlasti uplaćeno 17.598.730,98 KM, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije