hrabar čin

Policajac u Kiseljaku skočio u rijeku i spasio dva mlada života

policajac
ilustracija
11.11.2016.
u 15:29

Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova suvozačica napuste vozilo i tako spriječio mnogo teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih

Dužnost policajaca i njihov rad traje 24 sata, a to je na najbolji način pokazao hrabar čin pripadnika MUP-a SBŽ Travnik - policajca policijske stanice Kreševo, priopćeno je iz ovog MUP-a. 

Policajac Vladimir Cetina 9. studenog ove godine u večernjim satima kretao se sa svojim vozilom iz Kiseljaka u pravcu Kreševa, gdje se uputio u još jednu noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo marke Opel Astra slijeće s kolovoza i da se survalo u rijeku Kreševku. S obzirom da je rijeka nabujala, a da se vozilo prevrnulo na krov, vozilo je gotovo u potpunosti bilo pod vodom. 

Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio mnogo teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj prometnoj nezgodi. Ozlijeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u domu zdravlja Kiseljak, gdje su liječnici na sreću, utvrdili da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Ozljede je u ovoj akciji spašavanja zadobio i sam policajac i trenutno je na liječenju. 

Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a SBŽ smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajca Vladimira Cetinu će nagraditi Ministarstvo, ali je on i pored toga skroman u svom izvješću o ovom slučaju. On navodi da bi slično vjerojatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem. Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmišljao treba li skočiti u rijeku ili sačekati pomoć.

Nadamo se da će ovaj primjer potaknuti mnoge da, ako se nađu u sličnoj situaciji, postupe isto, priopćeno je iz MUP-a SBŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?