skočio u Vrbas

Policajac spasio mladića koji je skočio u rijeku

N1
29.10.2018.
u 19:51

Njegoš Đekanović priča kako je iz policijskog vozila vidio mladića da skače. Nije puno razmišljao, požurio je da ga spasi.

Jedan policajac u Banja Luci skočio je u Vrbas tijekom noći te spasio dvadesetšestogodišneg mladića D.D. iz hladne rijeke. Danas prima čestitke i kaže mu je to  obveza i dužnost kao policijskog službenika, javlja N1. 

Sat poslije ponoći, mračno je i hladno u Slatinskoj ulici pored Vrabasa. U samoj rijeci još hladnije.

Nakon dojave da muškarac namjerava skočiti s mosta, policija reagira. Njegoš Đekanović priča kako je iz policijskog vozila vidio mladića da skače. Nije puno razmišljao, požurio je da ga spasi. 

"Baterijskim lampama svijetlili smo kako bi vidjeli mladića u vodi, koji je i dalje davao znakove života. U nekoliko navrata voda ga je vukla na dno, ali se on želio spasiti. Skinuo sam policijsku uniformu i skočio u rijeku Vrbas kako bih ga spasio. Doplivao sam do njega i povukao ga do obale, gdje su nas čekale ostale kolege, vatrogasci i hitna pomoć. Nakon što sam spasio mladića obukao sam službenu uniformu i nastavio svoju smjenu do sedam sati ujutro", kazao je za N1 Đekanović.

Spasio je čovjeka iz rijeke u po noći i nastavio noćnu smjenu do ranog jutra, skromno priča Njegoš kako mu je posao da bude u službi građana.

No nije rijetkost da policajci spašavaju građane iz nabujalih rijeka.

Početkom godine, u Doboju, Prijedoru i Gradišci za dva dana novogodišnjih blagdana od utapanja su policajci spasili pet osoba.

"Naša je i dužnost i obveza pomoći ljudima i biti humani", kazao je u siječnju Kasim Beganović, policijski službenik PU Gradiška.

Građanima kažu ovakvi postupci vraćaju vjeru u policiju. Znaju da posao policajaca na ulici nije lak, a da bi im bio lakši smatraju da više razine moraju vratiti vjeru u pravnu državu.

Dvadesetšestogodišnji mladić koji je skočio u rijeku Vrbas, upućen je na liječenje na Kliniku za psihijatriju, priopćeno je iz UKC Republike Srpske.

Dok se bore da zaštite građane, policajci iz Republike Srpske, ali i građani zastavama na pola koplja obilježavaju Dan žalosti u BIH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije