Bizarno otkriće

Policajac krao dok su ukućani bili na pokopima

08.09.2015., Karlovac - Na Opcinskom sudu pocelo je sudenje policajcu Tomislavu Skukanu optuzenom za kradje po kucama dok su ukucani bili na sprovodima.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.09.2015.
u 06:30

POlicajac Skukan priznao je tek tri provale u kojima su ga vidjeli ukućani, ili su ga zatekli policajci te je odbio nagodbu od tri godine zatvora

Tomislav Skukan (30), karlovački policajac, kojega se sumnjiči da je počinio devet kaznenih djela teške pljačke od lipnja lani do travnja ove godine i zaradio više od 100.000 kuna, jučer je na karlovačkom Općinskom sudu odbio nagodbu. Ponuđeno mu je da prizna svih devet krađa te dobije tri godine zatvora, dok bi, ako mu se dokažu sve krađe, mogao dobiti znatno veću kaznu - od šest mjeseci do pet godina po krađi. No, Skukan priznaje tri krađe u kojima su ga zatekli svjedoci ili policija koja ga je uhvatila u zasjedi u pokušaju pljačke obitelji u Hrnetiću. Skukan tvrdi da ostale krađe nije počinio, a njegova obrana smatra kako će to moći dokazati, s obzirom da ga s tih šest pljački povezuju telefonski pozivi koje je upućivao na adrese kuća koje bi kasnije bile metom pljačke. U tri kaznena djela koje je priznao okoristio se za tek 7700 kuna koliko je ukrao u travnju u jednoj kući u Karlovcu. U Hrnetiću nije uspio ukrasti ništa, kao ni na Stativama gdje je u kući zatekao nepokretnu staricu koja jedina nije mogla na pokop kao ostatak obitelji. Najviše, čak 95.000 kuna navodno je ukrao Gordani Vidnjević u Mekušju, naselju gdje i on živi u lipnju lani, ali tu krađu ne priznaje.

- Zamijetili smo da se u zadnjih godinu redaju pljačke obiteljskih kuća čiji su ukućani na pokopima. Da bi počinitelj svih krađa, jer rađene su po istom uzorku, mogao biti Tomislav Skukan, naveo nas je slučaj pljačke jedne obitelji u Belajskim Poljicama. Pljačkaš je ušao u kuću u kojoj je bio muškarac, a ostali ukućani na pokopu. Muškarac je provalnika vidio, ali je on pobjegao, no svjedok je zapisao registracijsku oznaku automobila. Ispostavilo se da je to automobil koji koristi Tomislav, a u vlasništvu je njegove majke. Da je provalnik bio baš Skukan, potvrdili su nam kasnije članovi te obitelji jer je pokušao opljačkati kuću pored kuće bake s majčine strane. Nakon toga smo zatražili ispise svih njegovih poziva sa svih telefona i vidjeli obrazac, neposredno prije pljačke zvao je na fiksni broj obitelji ili susjeda onih koji bi kasnije bili pokradeni - ispričao je na sudu inspektor Robert Brozinić, Temeljem toga, policija mu je postavila i zasjedu u Hrnetiću gdje su ga zatekli na katu kuće, s fantomkom na glavi i rukavicama. Iako se tada u krađu dovezao u civilu i osobnim autom imao je kod sebe službenu značku i pištolj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije