BIHAMK

Poledica na putevima u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

09.02.2022.
u 07:44

U jutarnjim satima poledice ima na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, posebno na putevima: Kupres-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i na šire područje Tomislavgrada. Tijekom dana uslijed porasta temperature i topljenja snijega povećana je i opasnost od odrona.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze opreznije i napominju da je zimska oprema i zakonski obvezna. 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

Radovi se izvode i na putevima: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.


IZMJENE U REŽIMU PROMETA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), zbog radova kod mjesta Cerovica promet se naizmjenično, jednim trakom.

M-4 

Tuzla-Kalesija, zbog izvođenja radova na farbanju tunela Čaklovići u vremenu od 22 do 06 sati, prometuje se jednim trakom naizmjenično.

M-5

Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacijskih radova u tunelu Skela, prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 

Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila prometuje se jednim trakom naizmjenično.

M-6

Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-14 

Donji Srbljani, zbog izvođenja radova od 07 do 17 sati prometuje se usporeno.

M-15

Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina i prevoj Borova glava), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila prometuje se jednim trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Jablanica-Mostar zbog sanacijskih radova na dijelu Komadinovo vrelo do mosta  Begića i Begovića svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati prometuje senaizmjenično - jednim trakom.

Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave prometa.

Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc prometuje se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet se obustavlja.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj prometuje se usporeno.

M-17.3

Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je promet za teretna vozila. 

 
REGIONALNI PUTEVI

R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova prometuje se jednim trakom, naizmjenično.

R-437 Ostrožac-Fojnica (viseći most u Ostrošcu), zbog radova na mostu obustavlja se promet svaki dan osim vikenda.

R-445 Semizovac-Ilijaš (Malešići-Stari Ilijaš), zbog izvođenja radova prometuje se usporeno.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, promet teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-458 Čelić-Brčko (Ratkovići-Cerići) zbog deminiranja od 08 do 14 sati prometuje se u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog sanacijskih radova na dionici Vijenac-Treštenica, prometuje se jednim trakom naizmjenično.

 
SARAJEVSKA ŽUPANIJA

- Zbog izvođenja radova u vremenu od 08 do 17 sati, dolazi do etapnih obustava prometa u ulicama: Veliki Alifakovac, Alifakovac, Maguda i Megara.

- Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava prometa uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj prometnici Butila - Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).

- Zbog izvođenja sanacijskih radova usporeno se prometuje u ulicama: Hiseta (u noćnim satima 01-04), Čadordžina,  Braće Planja i Samira Gradišića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije