VELIKA BRITANIJA

Pokušao izbjeći plaćanje alimentacije za svoje dijete, pa se domišljato dosjetio kako prevariti sustav

Getty Images
11.11.2019.
u 15:15

Jordan će morati dati novac za alimentaciju koju duguje i dobio je uvjetnih godinu dana zatvora s rokom kušnje od 18 mjeseci,

Mnogi su se pokušali izvući od plaćanja alimentacije, međutim pokušaj britanskog vatrogasca zasigurno će ući u anale kao jedan od najdomišljatijih. Očinstvo mu se dokazalo, ali njegov neuspjeli pokušaj umalo ga je poslao i u zatvor. 

Naime, 33-godišnji Simon Jordan tvrdio je kako nije otac djeteta kojeg je imao s medicinskom sestrom i pristao je na test očinstva kako ne bi morao platiti 16 tisuća funti alimentacije. Unovačio je svojeg prijatelja 33-godišnjeg Jason Leeja Colesa budući da njih dvojica izgledaju izuzetno slično jedan drugom. Coles mu je dao DNK uzorak kako bi prevarili sustav, međutim majka djeteta inzistirala je da je on otac i socijalna služba pokrenula je istragu. 

Otkrili su prijevaru i dvojica muškaraca završila su na sud, gdje su priznali urotu za počinjenje prijevare. Jordan će morati dati novac za alimentaciju koju duguje i dobio je uvjetnih godinu dana zatvora s rokom kušnje od 18 mjeseci, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada. Njegov prijatelj je pak dobio uvjetnih šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada. 

- Ljudi moraju preuzeti odgovornost za dijete bez obzira kakve su okolnosti. Ako sad prihvaćate da ste otac, onda je ovo bio pokušaj da izbjegnete plaćati alimentaciju predajući uzorak koji bi pokazao da niste otac. Vrlo dobro ste znali da će pozitivan test dokazati vaše očinstvo što bi rezultiralo u plaćanju alimentacije za dijete - izjavio je sudac Peter Barrie na suđenju, prenosi Metro. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije