Ako ste osoba koja tu i tamo voli pojesti sushi ili sashimi, začinjenu rolicu s tunom ili kožu lososa, trebali biste znati sljedeće – odakle dolazi sushi koji jedete te kako se priprema. Jedan je Kinez, naime, nakon što se pogostio imao ogromnih problema, piše demicmedia.
Ubrzo nakon što je pojeo sashimi, osjetio je ozbiljnu bol u trbuhu, a koža ga je počela nenormalno svrbjeti. Otišao je kod liječnika koji mu je dao strašnu dijagnozu – sken njegovog tijela pokazao je da je cijeli njegov organizam inficiran i prepun crva parazita., piše Večernji list BiH.
Parazit prisutan u gotovo svim vrstama ribe
Tip crva imena Dyphyllobothrium, koji je prisutan u gotovo svim vrstama ribe, može uzrokovati takvo stanje kod ljudi nakon što su pojeli veću količinu sirove ili nedovoljno termički obrađene ribe.
Ovo su najčešći simptomi koji prate zarazu tim parazitom: bol ili neugoda u abdomenu, slabost i malaksalost, proljev, gubitak težine, vrtoglavica, nesanica, pothranjenost i žutilo kože.